Måndag Helstekt Karré med Plommonsås & friterad Potatis
Tisdag Stekt Sill med Potatismos, smält Smör & rårörda Lingon
Onsdag Baconlindad Köttfärslimpa med kokt Potatis & Gräddsås
Torsdag Biffstroganoff serveras med Ris, Crème fraiche & Gurka
Fredag Kycklingfilé med Paprikasås & rostad Potatis DAGENS VEGETARISKA - 11 december Arancini serveras med Tryffelkräm & sauterade Grönsaker LÖRDAGSLUNCH - 12. 00-15. 00 13 december Revben med friterad Potatis, rostade Rödbetor samt Gräddsås 210kr inkl. bröd SÖNDAGSMIDDAG - 12. 00-16. 00 Söndagar mellan 30 november-21 december Under dessa söndagar serveras ingen Söndagsmiddag utan istället Julbord 12. 00-12. 30 samt 15. 00-15. 30
Ekerödsrasten
Ekeröd 5278, Hörby
Måndag Helstekt kotlett med rostad paprikasås, hyvlad broccoli & picklad gulbeta. Serveras med stekt ris
Tisdag Coq au vin på kyckling med fläsk, morötter & skogschampinjoner. Serveras med potatispuré
Måndag: 8/12 Wallenbergare med potatismos och ärtor Pasta med strimlad biff och grönsaker
Tisdag: Stekt kungsfiskfilé med skagenröra Flygande Jacob med ris
Onsdag: Fläskfilégryta med gelé Ostgratinerad färs med lingon
Torsdag: Ärtsoppa med tillbehör, Pannkaka med sylt och grädde Skånestek med äpplemos
Fredag: Panerad schnitzel med bearnaisesås Stekt sill med potatismos
Veckans vegetariska : Rotfruktspytt med rödbetor Special: Stekt gösfilé med dillsås 180:- I dagens ingår: Dryck, sallad, bröd, kaffe och kaka Pris 129:-
Restaurang & Kafé Långebro AB
Långebrogatan 54, Kristianstad
Måndag: Hemmalagade Raggmunkar med stekt Fläsk och lingon I
Tisdag: Panerad Fiskfile med Gurkmajonäs citron kokt potatis ALT : Köttfärslimpa med gräddsås lingon kokt potatis
Onsdag: Husets Pytt i panna med ägg och rödbetor
Torsdag: Svensk Pannbiff med lök och rödvinsky lingon kokt potatis
Fredag: Västkustschnitzel med Beanaisesås räkor ärtor citron stekt potatis
Måndag 1. Palak Ponir 115:- Hemgjord indisk ost med spenat, lök, paprika, vitlök, tomat och indisk special curry masala. Tillagad i indisk curry- och gräddsås. 2. Daal Sambal 115: - Kokta kikärtor linser med lök, paprika, färsk tomat, koriander, ingefära och indisk special sambal masala. Tillagad i krossade grönsaker, indisk curry- och tomatsås. 3. Alo Balti 115: - Kokt blomkål, potatis och ärtor med färska tomater, koriander, vitlök, spiskummin och gurkmeja. Tillagad i krossade grönsaker, indisk curry- och baltisås. 4. Tandoori Chicken 115: - Special tandoori masala med kycklingklubbor grillade i lerugn. Serveras med medium indisk tandoorisås. 5. Lime Chicken Curry 115: - Kokt Kycklingfilé tillagad med limeblad, kokosmjölk och indisk curry sås. 6. Lamb Rogan Josh 119: - Kokt benfritt lammkött med tomat, lök, paprika, ingefära, vitlök, youghurt och hela garam masala kryddor. 7. Chicken Tikka Masala 115: - Special tandoori masala marinerad kycklingfilé, grillad i lerugn med kokos, ingefära och honung. Tillagad i indisk special grädd- och mandelsås. 8. Garlic Chicken Tikka Sizlar 125:- Vitlöks marinerad kycklingfilé, grillad i lerugn tillsammans med vitlök, grön chili och korriander. Serveras på ett varmt järnfat tillsammans med special sallad och special sizlar sås. 9. Tre Små Rätter 129:- (Lime Curry Chicken, Lamb Roganjosh, Daal Sambal) 10. Tre Små Vegrätter 129:- (Palak ponir, Daal sambal, Alo balti) Plain Naan 35:- Garlic Naan 40:- Cheese Naan 45:- Peshwari Naan 45:- Masala Naan 45:-
Tisdag 1. Palak Ponir 115:- Hemgjord indisk ost med spenat, lök, paprika, vitlök, tomat och indisk special curry masala. Tillagad i indisk curry- och gräddsås. 2. Daal Makhani 115: - Kokta smörtstekta Blandade linser med färsk tomat, koriander, vitlök och grädde. Tillagad i krossade grönsaker, indisk curry- och linsersås. 3. Vegetable Dupiaza 115: - Medium indiska curry sås med Blandade grönsaker, lök, paprika, tomat och special indisk kryddor. 4. Tandoori Chicken 115: - Special tandoori masala med kycklingklubbor grillade i lerugn. Serveras med medium indisk tandoorisås. 5. Chicken Madras 115: - Kokt kycklingfilé med ingefära, vitlök, youghurt och citron. Tillagad i indisk stark curry- och madrassås. 6. Beef Danshak 119: - Biff tillaged med linser, lök, paprika, tomat och lime blad. 7. Chicken Tikka Masala 115: - Special tandoori masala marinerad kycklingfilé, grillad i lerugn med kokos, ingefära och honung. Tillagad i indisk special grädd- och mandelsås. 8. Chicken Tikka Sizlar 125:- Special tikka marinerad kycklingfilé, grillad i lerugn med tandoori masala. Serveras på ett varmt järnfat tillsammans med special sallad och sizlar sås. 9. Tre små rätter 129:- (Chicken Madras, Beef danshak, Palak Ponir) 10. Tre små vegrätter 129:- (Palak ponir, Daal makhani, Vegetable dupiaza) Plain Naan 35:- Garlic Naan 40:- Cheese Naan 45:- Peshwari Naan 45:- Masala Naan 45:-
Onsdag 1. Saag Daal 115: - Spenat och chana daal(linser) tillaged med lök, paprika, koriander, paprika och tomat. 2. Ponir Butter Masala 115: - smörstekt special hemlagad indisk ost med kokos, mandel, ingefära och tomat . Tillagad i indisk special grädd- och buttermasala sås. 3. Vegetable Balti 115: - Kokta blandade grönsaker med lök, paprika, vitlök, gurkmeja, kummin, koriander och citron. Tillagade i krossade grönsaker och indisk curry- och baltisås. 4. Tandoori Chicken 115: - Special tandoori masala med kycklingklubbor grillade i lerugn. Serveras med medium indisk tandoorisås. 5. Chicken Jalfrezy 115: - Kokt kycklingfilé med stekt lök, paprika, vitlök, ingefära, koriander, färsk grön chili och kockens speciella kryddblandning. Tillagad i indisk curry- och tomat. 6. Beef Madras 119: - Kokt benfrittnötkött med ingefära, vitlök, youghurt och citron. Tillagad i indisk stark curry- och madrassås. 7. Chicken Tikka Masala 115: - Special tandoori masala marinerad kycklingfilé, grillad i lerugn med kokos, ingefära och honung. Tillagad i indisk special grädd- och mandelsås. 8. Chicken Saslik Sizlar 125:-
Torsdag 1. Ponir Balti 115: - Hemgjord indisk ost med lök, paprika, vitlök, tomat och indisk special curry masala. Tillagad i krossade grönsaker, indisk curry- och baltisås. 2. Daal Sambal 115: - Kokta kikärtor linser med lök, paprika, färsk tomat, koriander, ingefära och indisk special sambal masala. Tillagad i krossade grönsaker, indisk curry- och tomatsås. 3. Saag Alo 115: - Spenat och potatis tillaged med lök, paprika, koriander och tomat. 4. Tandoori Chicken 115: - Special tandoori masala med kycklingklubbor grillade i lerugn. Serveras med medium indisk tandoorisås. 5. Chicken Karai 115: - Kokt och stekt kycklingfilé, lök, paprika, färsk vitlök, ingefära, tomat, koriander, citron och kockens special karai masala. Tillagad i indisk curry- och tomatsås. 6. Lamb Sambal 119: - Kokt benfritt lammkött med färska tomater, koriander, ingefära och grön chili. Tillagad i indisk special sambal masala sås. 7. Chicken Tikka Masala 115: - Special tandoori masala marinerad kycklingfilé, grillad i lerugn med kokos, ingefära och honung. Tillagad i indisk special grädd- och mandelsås. 8. Tandoori Chicken Sizlar 125:- Special tikka masala marinerad kycklingklubba, grillad i lerugn med tandoori masala. Serveras på ett varmt järnfat med specIal sallad och special tandoori sås. 9. Tre små rätter 129:- ( chicken karai, lamb sambal, Daal Sambal ) 10. Tre små vegrätter 129:- ( ponir balti, daal sambal, saag alo ) Plain Naan 35:- Garlic Naan 40:- Cheese Naan 45:- Peshwari Naan 45:- Masala Naan 45:-
Fredag 1. Palak Ponir 115:- Hemgjord indisk ost med spenat, lök, paprika, vitlök, tomat och indisk special curry masala. Tillagad i indisk curry- och gräddsås. 2. Daal Sambal 115: - Kokta kikärtor linser med lök, paprika, färsk tomat, koriander, ingefära och indisk special sambal masala. Tillagad i krossade grönsaker, indisk curry- och tomatsås. 3
Fredholms
Blekingevägen 6, Kristianstad
Tisdag 9 december Kycklinglårfilé i krämig paprikasås, ris & sesamrostad blomkål.
1 KöK
Åhusvägen 78, Rinkaby
Dagens lunch
145kr
Måndag 15/12 Viltinspirerade färsbiffar på färs från Friskatorpet, potatismos, sås, stekt svamp, rårörda lingon
Tisdag 9/12 Lutfisk/kolja med bacon, senapssås, kokt potatis, gröna ärtor
Onsdag 10/12 Potatis-och purjolökssoppa med rökt fläsk från Mjällby, bröd, smör, ost, pannkakor, grädde, sylt
Torsdag 11/12 Lasagne med kött från Friskatorpet, sås, vitlöksbröd