Måndag Dagens rätt Ugnsbakad falukorv med gurka, chili och tomat Sprödbakad stillahavsskäddafilé med dillcréme samt gröna ärtor och citron, serveras med kokt potatis
Tisdag Dagens rätt Stekt rimmat fläsk med löksås samt lingonsylt, serveras med kokt potatis Sprödbakad stillahavsskäddafilé med citroncréme samt gröna ärtor och citron, serveras med kokt potatis
Onsdag Dagens rätt Kycklinggryta, serveras med ris Sprödbakad stillahavsskäddafilé med citroncréme samt gröna ärtor och citron, serveras med kokt potatis
Torsdag Dagens rätt Wallenbergare med gräddsås samt gröna ärtor, serveras med potatismos Sprödbakad stillahavsskäddafilé med citroncréme samt gröna ärtor och citron, serveras med kokt potatis
Fredag Fredagsspecial inklusive dessert Schnitzel med bearnaisesås, samt gröna ärtor och citron, serveras med stekt potatis Dagens rätt Sprödbakad stillahavsskäddafilé med remouladsås samt gröna ärtor och citron, serveras med kokt potatis
Best Western Hotel Vidöstern
Refugen 1, Värnamo
Måndag Pasta med ost & skinksås Senapspanerad kotlett med gräddsås serveras med kokt potatis
Tisdag Stekt fläsk med löksås serveras med kokt potatis Baconlindad kycklingfilé med rödvinsgräddsås serveras med potatisgratäng
Onsdag Lasagne med lök & tomatsallad Panerad rödspätta med remouladsås, ärtor & citron serveras med kokt potatis
Torsdag Köttbullar med gräddsås och lingon serveras med potatismos Fläskfilégryta med smak av grönpeppar serveras med ris
Fredag Schnitzel med bearnaisesås serveras med stekt potatis Kasslergryta serveras med ris
Måndag 9/6 Krämig pasta med strimlad biff, ädelost och skogschampinjon Ugnsbakad lax med sauce verts (GL) Vegansk Boeuf Bourguignon med ris
Tisdag 10/6 Pannbiff med stekt karamelliserad lök och lingonsylt (G) Färsk ugnsbakad bleka med brynt pepparrotssmör (G) Koreansk gryta med röd curry och nudlar (VL)
Onsdag 11/6 Sidfläsk med raggmunk, löksås och lingon Pocherad färsk torsk med vittvinsås och picklad gurka (G) Vegansk kålpudding med skysås (VGL)
Torsdag 12/6 Bräserat kycklinglår med grillad paprika och riven parmesan (G) Stekt färsk pankopanerad sej med romröra (L) Bakat blomkålshuvud med gremolata och rostad potatis (VGL)
Fredag 13/6 Pepparstekt långbakad karré med hemslagen bearnaisesås och rostad potatis (GL) Krämig fisksoppa (GL) med örtkrutonger Vegansk färsfylld ugnsbakad paprika med tomatsås och buljongkokt ris (VGL) Kontakt Om oss
Gästgivargården
Växjövägen 1, Värnamo
Dagens gästgivarlunch serveras mellan kl 11.30 – 14.00
Måndag Pannbiff med brynt lök och reducerad rödvinssky, rårörda lingon serveras med persiljepotatis. Take away ink varmrätt, sallad och bröd 120:-
Tisdag Panerad spättafilé med skagenröra och citron serveras med dillpotatis. Alt . Cajun-grillade kycklingdelar med mild currysås serveras med grönsaksris. Take away ink varmrätt, sallad och bröd 120:-
Onsdag BBQ griljerad fläskytterfilé med krämig champinjonsås, rostade rotfrukter serveras med råstekt purjolökspotatis. Take away ink varmrätt, sallad och bröd 120:-
Torsdag Nystekt flundrafilé med syrad dillmajonnäs och citron serveras med örtpotatis. Alt. Rotmos med buljongkokt skinka/köttkorv och senap. Take away ink varmrätt, sallad och bröd 120:-
Fredag Panerad schnitzel med gröna ärtor och citron, reducerad rödvinssky serveras med rostad potatis och husets goda fredagskaka till kaffet
Violetes kök
L J Brandts väg 9, Växjö
Måndag Järpar i gräddsås & pressad potatis Kycklinggratäng med ris
Tisdag Nötfärsbiffar med potatismos Ugnsbakad lax m kokt potatis & hemgjord romsås
Onsdag Porscherad torsk med citronsås, toppade med räkor Gratinerad kycklingfilé, klyftpotatis & bea
Fredag Helstekt kotlettrad, skysås och stekt potatis Tacobuffé med goda tillbehör Grillade Kycklingklubbor ÖPPETTIDER
Kök11
Honnörsgatan 15, Växjö
Måndag Vecka 24 Vegetarisk chili på tre bönor serveras med pilaffris, örtcrème och nachos (VEG, LF, GF) Panerad spättafilé med dansk remouladsås, kokt potatis och primörer (LF) Chilikryddad korvstroganoff med matvetefräs och rostad broccoli (LF) Smaklig Spis!
Tisdag Vegetarisk chili på tre bönor serveras med pilaffris, örtcrème och nachos (VEG, LF, GF) Havets Wallenbergare med kräftsås, potatispuré och haricoverts (LF) Köttfärslimpa med champinjonsås, stekt potatis och pressgurka (LF, GF) Trevlig tisdag !
Onsdag Spagetti med tryffeldoftande skogsvampsås, broccoli toppad med riven havsgus 24 (VEG, LF) Rimmad halstrad lax med dillstuvad potatis och spenatfräs (LF, GF) Tortillas fylld med strimlad kyckling, ost-och grönsaker samt bulgursallad och chilimajo (LF) Smaklig Spis!
Torsdag Spagetti med tryffeldoftande skogsvampsås, broccoli toppad med riven havsgus 24 (VEG, LF) Stekt sejfilé med kapris, rödlök och champinjonfräs och citroncrème (LF, GF) Helstekt kotlettrad med cidergräddsås, kokt potatis och picklad gurka -och rödlök (LF, GF) Trevlig lunchstund !
Fredag Poke bowl med sojabönor, chilimarinerade böngroddar, sesamkryddade glasnudlar, rostad vitlöks dressing samt bakad spetskål (GF, LF) Citron- och färskost fylld spättafilé med ljummen primörsallad samt ramslökscrème (GF, LF) Fredagsschnitzeln med bearnaise, skysås, grön sparris och kokt färskpotatis (PLF) Trevlig helg !
Mk catering AB
Söderleden 2, Växjö
Måndag 9/6 • Spaghetti med köttfärssås och riven ost • Helstekt marinerad fläskkotlett med gräddsås och potatis • Spaghetti med sojafärs och riven ost
Tisdag 10/6 • Panerad spätta med remouladsås och potatis • Köttbullar med hemlagat potatismos brunsås och lingonsylt • Falafel med potatismos
Onsdag 11/6 • Husets lasagne med tomat och salladsost • Schnitzel cordon bleu med champ. sås och potatis • Ugnspannkaka med lingonsylt
Torsdag 12/6 • Grekiska färsbiffar med tzatziki och potatis • Lövstek med bearnaisesås, haricots verts och potatis
Fredag 13/6 • Fläskfilé med kantarellsås och potatis • Inkl. Dessert
Gummifabriken Värnamo
Jönköpingsvägen 15, Värnamo
Fre 27 Jun 12. 00 - 17. 00
Hot Wok
Liedbergsgatan 4, Växjö
Måndag Persiljejärpar med koktpotatis och gräddsås, lingonsylt, inlagd gurkar
Tisdag: Raggmukar med stekfläsk och lingonsylt, inlagd gurkar.
Onsdag Grekisk kycklingfile med koktpotatis och tzatziki
Fredag Gyrostallrik med råfriterad potatis och tzatziki
Måndag Köttbullar med potatismos, gräddsås, inlagd gurka och lingonsylt
Tisdag Rödvinsbrässerad oxkind med potatismos, sparris och vitlöksolja.
Onsdag Klassisk kålpudding med gräddsås, inlagd gurka, lingon och kokt potatis
Torsdag Helstekt karré med potatisgratäng. Serveras med gräddsås samt blancherade morötter
Fredag Klassisk Wallenbergare med potatismos, gröna ärtor, rårörda lingon och skirat smör. Dessert - Kokoskaka med jordgubbar och vispad chokladgrädde.
Pizzeria Venezia
Linnégatan 31, Växjö
Dagens lunch inklusive bröd, salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe och kaka 130:-
Måndag – Panerad sej med skaldjursröra, citrondressad fänkål och kokt potatis
Tisdag – ”Skomakarlåda” på kotlett med potatismos, svamp- och baconfräs samt rödvinssås
Onsdag – Pulled pork med klyftpotatis, aioli, picklad rödlök och friterat tortillabröd
Torsdag – Köttfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och pressgurka
Veckans PASTA – Krämig sås med pesto, salami, ärtskott och parmesan