Tisdag 1. Butter Chicken Marinerad, grillad kycklingfilé med smör och cashewnötter i en krämig sås. Serveras med naan bröd och basmatiris. 130:- 2. Channa Masala Kikärtsgryta med lök, tomat och ingefära. Serveras med naan bröd och basmatiris. 130:- 3. Lamm Achar Lamm tillagad i chili, indisk pickles och kokos masala sås. Serveras med basmatiris och naan bröd 140:- 4. Chicken Tikka Masala Marinerad, grillad kycklingfilé i en mild sås med grädde. Serveras med basmatiris och naan bröd 140:- 5. Räkor Gryta Tigerräkor bräserade i lök, paprika, vitlök, tomat, ingefära och chili. Serveras med Naan bröd och basmatiris. 149:-
Onsdag 1. Murgh Mango 130:- Grillad marinerad kycklingryta med smak av färsk mango och kokosmjölk. Serveras med basmatiris och naan bröd 2. Dagens Dahl 130:- Dagens dahl av lins eller böngryta med lök och tomat. Serveras med basmatiris och naan bröd. 3. Lamm Seekh Kebab 140:- Ostfyllda lammfärsbiffar, smaksatt med vitlök, kardemumma och garam masala. Serveras med ris och krämig kokos sås. 4. Chicken tikka masala 140:- Marinerad, grillad kycklingfilé i en mild sås med grädde. Serveras med basmatiris och naan bröd 5. Räkor gryta 149:- Tigerräkor bräserade i lök, paprika, vitlök, tomat, ingefära och chili. Serveras med Naan bröd och basmatiris
Torsdag 1. Grillad Kyckling Marinerad grillad Kyckling filé med tomat gräddsås. Serveras med basmati ris och naan bröd 130:- 2. Paneer Matar Vegetariska gryta tillagad med Indisk ost, örter, lök. Tomat och grädde Serverad med basmatiris och naan bröd. 130:- 3. Kashmiri lamm lammgryta med lök, tomat, ingefära och chili. Serveras med ris och naan bröd 140:- 4. Chicken tikka masala Marinerad, grillad kycklingfilé i en mild sås med grädde. Serveras med basmatiris och naan bröd 140:- 5. Räkor gryta Tigerräkor bräserade i lök, paprika, vitlök, tomat, ingefära och chili. Serveras med Naan bröd och basmatiris 149:-
Fredag 1. Chicken Korma Mild och krämig kycklinggryta med kardemumma och cashewnötter. Serveras med basmatiris och naan bröd 130:- 2. Palak paneer Indisk färskost med bladspenat, ingefära vitlök och chili. Serveras med basmatiris och naan bröd 130:- 3. Lamm Goa Lammgryta med doft av curryblad, koriander och kokos masala sås. Serveras med basmatiris och naan bröd 140:- 4. Chicken tikka masala Marinerad, grillad kycklingfilé i en mild sås med grädde. Serveras med basmatiris och naan bröd 140:- 5. Räkor gryta Tigerräkor bräserade i lök, paprika, vitlök, tomat, ingefära och chili. Serveras med Naan bröd och basmatiris 149:- Shopping Lunch
Helensgården
Vasagatan 2B, Skövde
Måndag * Stekt strömming med dillsmör, serveras med potatismos och lingon. * Pasta Carbonara, med rökt sidfläsk, svartpeppar och grädde. * Portergryta av nötkött, serveras med kokt potatis. * Grönpepparbiff, serveras med gräddsås, lingon, och brynt delikatesspotatis
Tisdag . * Fiskgratäng med hummersås och potatispuré. * Stekt fläsk med löksås och kokt potatis, alternativt raggmunkar och lingon. * Husets Lasagne med nötfärs, tomat, och ostsås. * Kalkonschnitzel, serveras med rosépepparsås och brynt potatis.
Onsdag * Stekt torskfilé, serveras med Sandefjordsås och kokt potatis. * Gräddig pasta med strimlad kycklingfilé i mango-och currysås. * Gräddstuvad kalvlever, serveras med kokt potatis och lingon. * Nattbakad honungsglaserad fläskkarré, serveras med whiskygräddsås och brynt potatis
Torsdag * Helensgårdens fisksoppa alternativt ärtsoppa med fläsk. Dessert- Pannkakor med sylt och grädde. * Stekt kummelfilé med soltorkade tomater och mozzarella, serveras med basilikasås och potatismos. * Gräddig pasta med strimlad fläskfilé och bacon. * Rimmad oxbringa, serveras med pepparrotssås och kokt potatis. * Vinmarinerad kotlettrad, serveras med kantarellsås och brynt potatis
Fredag * Pocherad laxfilé, serveras med Skagensås och kokt potatis. * Wallenbergare, serveras med gräddsås, lingon, och potatispuré. * Helstekt grillmarinerad fläskfilé, serveras med bearnaisesås och ugnsrostad potatis
Måndag: – Kokt torsk med ägg och persiljesås och kokt potatis -Pannbiff med stekt lök, gräddsås, lingon och kokt potatis
Tisdag: – Stekt flundra med remouladsås -Stekt fläsk med löksås, lingon och kokt potatis/Raggmunk /Bruna bönor
Onsdag: – Stekt flundra med remouladsås – Högrevsgryta med inlagd gurka och kokt potatis – Pasta carbonara
Torsdag: – Husets fiskgryta med kokt potatis – BBQ ribs med stekt potatis – Husets kycklingpasta
Fredag: – Stekt strömming med lingon och mos – Schnitzel med råstekt potatis, ärter och bearnaisesås
Veckans sallad : (Serveras endast i drive-in luckan. ) – Friterad kycklingsallad med rättika, picklad lök och chilimajo
Restaurang Palermo
Norra Bergvägen 12, Skövde
Måndag Lövbiff m pommes & bearnaisesås Rödspätta file med remouladsås
Tisdag Fläskfilé m bearnaisesås Rödspätta file med remouladsås
Onsdag Fläskschnitzel Rödspätta file med remouladsås
Torsdag Fläsknoisette m beasås Rödspätta file med remouladsås
Fredag file oscar Rödspätta file med remouladsås inkl. sallad, bröd & kaffe
Mattias Catering & Golfrestaurang
Simsjövägen 11, Skövde
Måndag Modernt Salsicciapasta med tomat och basilika serveras med rigatoni Grönt Indisk dal (linsgryta) med ingefära & spiskummin serveras med basmatiris och mangoyoghurt
Tisdag Sirapstekt fläskkarré med rostad kål, gräddsky & kokt färskpotatis Kyckling i vin med rökt fläsksida, rödvin, svamp & smålök serveras med potatispuré Helbakad rotselleri med ragu på sparris, blomkål & tryffelolja
Onsdag Citrusstekt flundra med curryskagen, crudite på blomkål & färskpotatis ”Yaki Nikku” på strimlad nötbog med soja, sesamfrö, kimchi & kokosris Cannelloni fylld med skogssvamp & linser samt salsa verde
Torsdag Asiatisk fisk & skaldjursgryta toppad med citronmarinerad zucchini serveras med basmatiris Pannbiff serveras med löksky, lingonchutney samt kokt potatis Spansk tortilla med tomatsallad & basilikakräm
Fredag Fiskfärsbiffar med chili, salladslök & koriander serveras med misohollandaise och friterad klyftpotatis Helstekt fläskkotlett serveras med vitlöksfrästa bönor, bearnaise, rödvinssås samt potatisgratäng Gnocchi med rostad tomat, basilika, tofu & lagrad hårdost
Veckans sallad Räksallad med matkorn, picklade rotfrukter, prästost, aioli samt krispig sallad Visa Hoppa till huvudinnehållet
Alpina Restaurang & Pizzeria
Gustav Adolfs gata 57, Skövde
Lunch Serveras mellan 11-15 vardagar.
Måndag Pasta Sedanini med strimlad svensk kyckling i krämig ostsås, broccoli & knaperstekt bacon. Grönpepparbiff med bakad lök, metaxasås & potatisgratäng. Småländsk isterband med rödbetor & dillstuvad potatis
Tisdag Stekt fläsk med löksås & kokt potatis. Stekt fläsk med hemlagade raggmunkar & lingon. Stekta kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon & potatispuré
Onsdag Grillmarinerad svensk kycklingfilé med handslagen bearnaisesås, frisémixsallad & friterad krossad potatis. Lövbiffspasta (strimlad svensk ryggbiff i sås på ädelost, dijonsenap, sambal oelek, färska örter, pasta gnocchi & riven parmesan) Skinkstek från Dalsjöfors med cidersås, äppelmos, picklade äpplen & kokt alt brynt potatis
Torsdag Kinesiska satay grillspett (fläskkarré från Grevabäck i Hjo) med en klick satay, gurka, rålök & ångkokt basmati ris. Stekt panerad sejfilé med kall räk & dillröra, gröna ärtor & kokt potatis
Fredag Alpinas högrevsburgare med cheddarost, syrad rödlök, crispsallad, bifftomat, vår egna dressing, brioche bröd, crispy fries & tryffelmajjo. Lövbiffspasta (strimlad svensk ruggbiff i sås på ädelost, dijonsenap, sambal oelek, färska örter, pasta gnocchi & riven parmesan) Alternativ till dagens lunch Kebab Kebabtallrik, kebab i pitabröd, kebabrulle